
Extra Brut is een term die gebruikt wordt bij mousserende wijnen (zoals Champagne, Prosecco, Cava) om de hoeveelheid restsuiker aan te geven. De totale schaal die gebruikt wordt bevat – van heel droog naar heel zoet – de klassificaties Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Sec (of Extra-Dry), Sec (of Dry), Demi-Sec en Doux. ‘Extra Brut’ geef...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/extra-brut/

Extra Brut is een term die gebruikt wordt bij mousserende wijnen (zoals Champagne, Prosecco, Cava) om de hoeveelheid restsuiker aan te geven. De totale schaal die gebruikt wordt bevat – van heel droog naar heel zoet – de klassificaties Brut Nature, Extra Brut, Brut, Extra-Sec (of Extra-Dry), Sec (of Dry), Demi-Sec en Doux. ‘Extra Brut’ geef...
Gevonden op
https://wijnwetenschap.nl/wijnwoordenboek/extra-brut/

aanduiding voor een mousserende wijn waarvan het suikergehalte ligt tussen de 0 en 6 gram-liter. Vergelijk brut DE: extra herb; IT: extra bruto
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519

aanduiding voor een mousserende wijn waarvan het suikergehalte ligt tussen de 0 en 6 gram-liter. Vergelijk brut DE: extra herb; IT: extra bruto
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Geen exacte overeenkomst gevonden.